Notícia CONFAVC.- Des de la CONFAVC us animem a formar part del procés participatiu de l’Estratègia catalana d’adaptació al canvi climàtic 2021-2030 (‘ESCACC30), engegat pel Departament de Territori i Sostenibilitat amb la finalitat dapropar a la ciutadania coneixement expert sobre les temàtiques entorn al canvi climàtic i com ens estan afectant. Es realitzaran tres sessions  –  dues hores, de 18.00 h a 20 h del vespre-amb veus expertes que es corresponen amb els tres eixos de debat del procés participatiu, els quals exposaran la seva visió sobre els impactes del canvi climàtic, els reptes i les oportunitats. Els 3 eixos són sobre l’Aigua, aliments i boscos (Eix 1); les infraestructures (Eix 2);  l’Agenda urbana / Agenda rural (Eix 3) i per cada Eix hi ha un seminari amb un elenc de veus expertes, seguida d’una sessió deliberativa. Aquí podeu consultar els programes i els experts que parlaran en cada eix. Pels seminaris no cal inscripció, si es vol participar en la part deliberativa si que cal fer-ho, en aquest mail trobareu tota la informació necessària.

Les sessions amb experts es retransmetran en directe pel canal youtube de Govern Obert de la Generalitat de Catalunya (Enllaç extern). A l’espai per fer comentaris els participants podeu fer arribar abans les vostres inquietuds o preguntes per als ponents. Durant la retransmissió, podreu també fer preguntes als ponents via xat, que seran recollides pels moderadors. En funció del temps mirarem de donar resposta al màxim de preguntes possible.

Les sessions deliberatives tenen com a objectiu deliberar amb la ciutadania, les entitats i les organitzacions possibles mesures/accions d’adaptació als impactes del canvi climàtic per tal de reduir la vulnerabilitat dels territoris, dels àmbits socioeconòmics i dels sistemes naturals i obtenir, així, propostes que puguin ser incorporades a l‘ESCACC30.