Notícies CONFAVC.-Amb l’objectiu que el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, pugui participar com a membre del Jurat dels (Re)coneixements Veïnals – guardons que dóna bianualment la CONFAVC, el president de l’entitat veïnal, Jordi Giró, acompanyat d’altres membres del moviment veïnal i del director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, es reunirà el proper 8 d’octubre al matí  al centre penitenciari de Lledoners, on l’activista sobiranista està reclòs en presó preventiva des de fa gairebé dos anys.

Tal com especifiquen les bases, enguany el Jurat està composat per dues persones de conegut compromís social – com Cuixart i Valls-; una entitat feminista per a incloure la perspectiva de gènere- enguany l’Ass. De Dones de Balàbia de Lleida); i una de les entitats guanyadores de l’edició del 2017, lAV Can Sant Joan de Montcada i Reixac.

En aquesta reunió del proper 8 d’octubre,  el Jurat farà la deliberació entre les lluites i els projectes comunitaris més rellevants que associacions i federacions veïnals  han impulsat des dels barris per a la millora col·lectiva d’aquest i el seu veïnat. Uns veredicte que es farà públic el 17 d’octubre a l’acte públic,  en el qual també hi assistiran els representants de de la Plataforma Salvem El Cabanyal de València, Faustí Villora, Maribel Dompenech, i Pepa Dasí ( de l’AV d’El Cabanyal)- Premi Honorífic de la CONFAVC 2019 pels 18 anys de lluita reeixida al barri valencià emblemàtic que l’ex-Alcaldessa Rita Barberà va voler enderrocar amb un pla urbanístic.