Notícia CONFAVC.- Amb la voluntat de fer un codi ètic de les associacions de Catalunya, la CONFAVC juntament amb el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) ha organitzat una taula rodona el proper 15 de desembre sota el paraigües “Som associacions. Tenim valors” on es presentarà el Codi Ètic de les associacions veïnals de Catalunya que pot servir de punt de partida per a la resta d’associacions de Catalunya. (Esborrany Codi Ètic / Pautes de conducta)

En aquesta taula rodona, que es farà entre les de 18 a 19:40 hores i també es podrà seguir telemàticament, intervindrà el professor de pedagogia i darrer president de la Comissió de Seguiment del Codi Ètic de les associacions de Barcelona, Enric Prats – que donarà una visió històrica dels codis ètics; i l’actual Síndic de Greuges de Barcelona, David Bondia.

Cal destacar que la proposta de Codi Ètic de la CONFAVC, que s’exposarà en la primera part de l’acte i que recopil.la els valors vertebrals que ha de guiar el moviment veïnal de Catalunya i proposa unes pautes de conducta, ha estat elaborat per les persones de gran expertesa en el món de la participació ciutadana com Fernando Pindado– actual director de l’escola veïnal de la CONFAVC, Trama– i el sociòleg amb més de 40 anys de recorregut professional en el moviment veïnal, Pep Martí.

Aquest esborrany de document i que es proposa que serveixi de document base per a totes les associacions de Catalunya, ha passat per un procés de participació de les entitats veïnals des del 2019, i en el marc de la CONFAVC ha de ser aprovat la propera assemblea general del 2022.

“És una jornada per a poder veure si aquest Codi Ètic de la CONFAVC pot servir de referència per a qualsevol tipus d’associació, ja que creiem que hi ha una part importantíssima del seu contingut és perfectament replicable en altres associacions” explica Pindado ,com s’ha dit co-autor d’aquest text fundacional.

Inscripcions obertes: FORMULARI. En aquest ja es determina si es seguirà la taula on-line o presencialment a la seu del CAB, Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 30, de Barcelona.Torrejussana.