Notícia CONFAVCT.-La major part de les persones en situació d’atur del barri de Can Peguera visitades per les veïnes Picaportes tenen interès a rebre els serveis laborals de Nou Barris Activa, però un alt percentatge prefereixen assistir-hi pel seu compte. De les persones que volen rebre l’acompanyament de les Picaportes als serveis laborals, la majoria ho prefereix fer en grup.

Aquestes són algunes de les darreres conclusions de la segona fase d’A-porta desplegada al barri de Can Peguera (Barcelona) els darrers mesos i que s’han presentat aquesta setmana a l’AV de Can Peguera. La intervenció s’està realitzant als 202 habitatges del casc antic de Can Peguera, on es van trobar 262 persones en situació d’atur durant la fase 1 del projecte, desplegada l’any 2018.

En concret, de les 33 llars entrevistades a la fase 2, un 88% tenen interès a visitar Nou Barris Activa i un 49%, a visitar el Servei d’Ocupació de Catalunya. Tot i l’interès, mostren reticències a l’hora d’assistir-hi quan se’ls informa que una primera visita als serveis d’ocupació no és sinònim d’obtenir una feina el mateix dia.

Altres dades obtingudes mostren com un 67% del veïnat entrevistat, amb una mitjana de 34 anys, porta més de tres anys a l’atur; un 27%, menys d’un any i un 9%, entre un i tres anys.

En total, les persones Picaportes -veïns i veïnes del mateix barri que acompanyen el veïnat- han visitat 164 llars des del novembre passat, aconseguint que 33 accedissin a què els fessin una entrevista per a proposar-los accions concretes per a millorar la seva situació laboral. A part de fer un estudi més exhaustiu de la situació laboral dels veïns i veïnes de Can Peguera, les accions de les persones Picaportes han consistit a fer visites en grup als principals serveis d’ocupació del districte i de la ciutat de Barcelona (SOC i BCN Activa). Les persones que van acudir al centre de Nou Barris Activa van valorar positivament l’espai de recerca i el punt d’informació i orientació.

Recordem que, durant la primera fase d’A-porta desplegada el 2017 i 2018 al Casc Antic de Can Peguera, les conclusions van mostrar com a un 42% de les 427 llars visitades pels i les Picaportes, algun membre es trobava en situació d’atur i, de les persones aturades entrevistats, un 67% estava en cerca de feina tot i que no en trobava. Precisament arran d’aquestes dades, un equip de 5 persones, 4 Picaportes i una coordinadora, han desplegat la segona fase al barri, amb l’objectiu de donar suport i acompanyament per apoderar el veïnat en situació de desocupació perquè aprengui les dinàmiques de funcionament dels serveis ocupacionals i en tregui el màxim profit possible.