Amb un record als “Jordis” de fa un any quan amb Òmnium Cultural, l’ANC i altres entitats van sortir el carrer per a rebutjar la suspensió de drets socials i nacionals per part del Govern a través del Tribunal Constitucional, el president de la CONFAVC, Jordi Giró,  ha arrencat la roda de premsa avui amb les persones representants del centenar d’entitats que formen part de la Taula per la Democràcia per a convocar a la ciutadania a sortir altre vegada al carrer aquest dissabte a les 15hores de la tarda per a clamar la “Llibertat dels Jordis”, segons Giró, “un fet lamentable en un estat democràtic”.

La manifestació, sota el lema “En defensa dels drets i de les llibertats”, sortirà a les 17hores a Passeig de Gràcia amb la capçalera que arrencarà a Aragó.

Al llarg de la roda de premsa, que s’ha realitzat a la seu de  la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya-UFEC, han anat intervenint diferents persones representants de les entitats aplegades entorn la Taula per la Democràcia.  Per exemple, el portaveu d’Òmnium, Marcel Mauri, ha demanat que “tothom que estimi la democràcia surti dissabte al carrer per aturar l’espiral de repressió de l’Estat espanyol” i “demanar l’alliberament dels presos polítics”. En el mateix sentit s’ha expressat Agustí Alcoberro, vicepresident de l’ANC: “Cuixart i Sánchez són presos polítics per fer ús de la llibertat d’expressió i manifestació”. També han intervingut els dos secretaris generals de CCOO i la UGT;  Javier Pacheco i Camil Ros respectivament, qui han denunciat la regressió alarmant que ha impulsat el govern del PP en matèria de llibertats, detallant que hi ha hagut 300 casos d’empresonament per a sindicalistes que han particupat en vagues generals. (Comunicat conjunt pdf).