Notícies CONFAVC.- La demanda de condonació del deute a set famílies que fa 1 any i mig que estan amb aquesta situació, és la punta de l’iceberg de la denúncia contra l’assetjament que aquesta companyia -i d’altres del sector energètic- fa a les famílies deutores, a més d’incomplir la Llei 24/2015, per la qual cosa, ha estat multada per l’Agència Catalana de Consum. Multes que la companyia  ha recorregut, a més d’haver impugnat per tercera vegada el pagament del bo social.

Condonar el deute de les 7 famílies que porten més d’un any i mig angoixades pel seu cas seria un gest que a l’empresa només li representaria un 0’0003% dels seus beneficis. “Mentre això no passi, seguirem assenyalant-los com a culpables de la pobresa energètica i de fer malbé la salut de la gent”, emfasitza el comunicat de l’APE.

“Al moviment veïnal no li agrada la política d’aquest sector perquè augmenta descontroladament la injusticia i la desigualtat” va destacar en la roda de prensa el vice-president de la CONFAVC, Pol Ansó, present a l’ocupació. “Tampoc ens agrada que s’acompleixin els tractats universals i els drets bàsics no estiguin garantits perquè estan en mans privades que conviuen amb els poders polític” va destacar.

Concretament, mentre Naturgy que no para d’augmentar els seus beneficis, té la irresponsabilitat d’insistir en què aquests deutes els pagui Serveis Socials, o que acudeixin a la Creu Roja per veure a quines ajudes poden optarm a més està assetjant a les famílies amb trucades insistents perquè siguin els Serveis Socials o la Creu Roja que assumeixin aquests deutes.

Organismes com el Síndic de Greuges o l’Agència de Salut Pública ja han estudiat i denunciat els impactes en la salut de no tenir garantits els serveis bàsics, o de com afecta l’assetjament i l’angoixa pel deute acumulat en la vida de les persones, especialment en aquells col·lectius més vulnerables i vulnerabilitzats(infants i adolescents, persones grans, persones amb discapacitat, famílies monomarentals, etc.).

L’ocupació de les oficines de Naturgy va ser impulsada per l‘APE  i/o va rebre el suport per activistes de la CONFAVC, , la FAVB, la PAH-Barcelona, l’Assemblea de treballadors i treballadores en atur, el Sindicat de Llogateres, Las Kellys, la Xarxa per la sobirania energètica (Xse) i l’Observatori del deute en la Globalitzacó (ODG).