Notícia CONFAVC.- El president de la CONFAVC, Jordi Giró, assistirà a l’acte en record i solidaritat amb les víctimes dels atemptats terroristes del 17 d’agost de l’any passat, organitzat per l’ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la delegació del Govern de l’Estat a Catalunya. L’assistència a l’acte serà en representació de les federacions i associacions veïnals de Catalunya.

La commemoració del primer aniversari dels atemptats a Barcelona i Cambrils, que va provocar 16 morts i més d’un centenar de ferits, porta el lema Barcelona, Ciutat de Pau, que segons l’Ajuntament de Barcelona reafirma l’aposta de ser una ciutat de pau, acollida i integradora.

L’acte, que començarà a les 10.30h a la plaça de Catalunya, serà conduït per la periodista Gemma Nierga, i consistirà en una interpretació musical per part d’alumnes de les Escoles Municipals de Música i del Conservatori Municipal. Prèviament hi haurà una ofrena floral davant el mosaic de Joan Mirò, a la Rambla, amb familiars de les víctimes mortals.

En aquesta actuació musical hi participaran, de manera voluntària, un grup de més de 50 alumnes de les Escoles Municipals de Música. “El cant dels ocells”, interpretat per 5 violoncel·listes, un contrabaix i un piano de mitja cua obrirà l’actuació, que seguirà amb la lectura d’un text en els 7 idiomes de les víctimes mortals (català, castellà, anglès, francès, portuguès, italià, alemany). La lectura la faran persones que van participar en l’acte interconviccional que es va celebrar l’agost de l’any passat.

En l’acte també hi haurà la presència institucional dels ajuntaments de Cambrils i Ripoll, així com Alcanar i Subirats. També es comptarà amb la presència de representants de Rubí, Sant Hipòlit de Voltregà, Vilafranca del Penedès i Saragossa, municipis on residien víctimes mortals, i membres de tots els cossos policials, serveis d’emergència i la resta de serveis públics que van ajudar en l’atenció als atemptats. En aquest acte, sense parlaments oficials, el protagonisme recaurà en els familiars de les víctimes dels atemptats i els ferits.

Després dels atemptats, persones de tot arreu van dipositar a la Rambla, de manera espontània, més de 12.000 objectes i documents com a mostra d’homenatge a les víctimes i suport a les seves famílies. Ara, coincidint amb el primer aniversari dels atemptats, es posarà a disposició de tota la ciutadania el web “Memorial la Rambla 17A”, que contindrà l’arxiu digital de totes aquestes ofrenes i dels llibres de condol per preservar la memòria col·lectiva i com a reconeixement de les víctimes. L’adreça és: barcelona.cat/memorialrambla17a.

En aquest enllaç es pot veure un clip de la nova web.

En el següent enllaç es pot veure un vídeo breu del procés de catalogació del material.