Comunicat CONFAVC.- La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), que aglutina 456 associacions veïnals i 22 federacions, troba indignant la sentència del Tribunal Suprem emesa ahir en què s’apunta que el subjecte que ha de pagar l’impost d’actes jurídics documentats (IAJD) siguin les persones usuàries del crèdit hipotecari i no els bancs, com l’alt tribunal havia sentenciat el passat 18 d’octubre.

Davant d’aquesta resolució, que es suma al llistat d’abusos bancaris que ha sofert la ciutadania, com són les clàusules sòl i el mateix marc legal hipotecari que obre la porta que cada dia hi hagi 61 desnonaments diaris a Catalunya, la Confederació veïnal denuncia :

1) Un sistema judicial podrit clarament a favor dels “lobbies econòmics” que fan i desfan lleis, i interpreten aquestes en detriment de la qualitat de vida dels veïns i les veïnes. Per què: ¿com és possible que si són les entitats financeres les que obliguen a la inscripció de la hipoteca, que és l’element determinant del pagament de IAJD siguin les persones usuàries les que han d’acabar pagant aquest servei?

2) Que les forces polítiques parlamentàries legislin el més aviat possible davant dels abusos que constantment hem d’assumir la ciutadania per poder tenir dret a un habitatge digne, com és la bombolla del lloguer, la gentrificació i el el mobbing immobiliari. (Comunicat pdf)