Comunicat CONFAVC.- Des de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) s’insta a l’Ajuntament de Premià de Mar a rectificar la seva posició entorn la moció aprovada des del passat dimecres que limita l’empadronament a la ciutadania que té un títol de propietat a la localitat o un contracte de lloguer. Aquesta moció, promoguda per la Coordinadora d’ Associacions Veïns Premià de Mar, va ser aprovada dimecres passat pels grups municipals JxCAT-PDeCAT, PSC-UXP-CP i Ciutadans, i tal com han advertit expertes en dret i entitats de rellevància internacional- com la mateixa Amnistia Internacional-  no compleix la normativa estatal que obliga a empadronar tothom que visqui al municipi: i a més deixaria a veïns i veïnes – i sobretot els i les que estan en una situació més vulnerable- sense drets fonamentals com el de la sanitat.

Cal recordar que la CONFAVC és una entitat que agrupa una suma de 500 associacions veïnals i federacions i malgrat que l’esmentada Coordinadora d’entitats veïnals de Premià no és sòcia, vol posicionar-se en contra d’aquestes pràctiques que exclouen de drets essencials alguns veïns i veïnes i que salta la legislació vigent.

Des de la CONFAVC s’insta a les AV i federacions a lluitar contra la inseguretat ciutadana dels barris a partir d’intervencions comunitàries que enlloc de fraccionar i segregar veïns i veïnes, reforcen els llaços de solidaritat donant respostes col·lectives i millorant la qualitat de vida. (Comunicat pdf)