Notícies CONFAVC.- La CONFAVC, juntament a gairebé 200 entitats més com CCOO,  Òmnium Cultural, l’ANC la CGT, i partits polítics com ERC, BComú, la CUP,  ICV i EUiA, s’ha sumat a la crida que ha fet Unitat contra el Racisme i Feixisme per a omplir els carrers contra l’alça del racisme i el feixisme, encarnat en el partit i les propostes de VOX.

En la roda de premsa d’aquest dilluns, en la que ha estat presdent Maria Dantas en representació de la Junta de la CONFAVC,  s’ha presentat la marxa, que està prevista per a les 17.00 hores d’aquest dissabte als Jardinets de Gràcia, i que discorrerà sota el lema “Stop Vox” pel passeig de Gràcia de la capital catalana fins a la confluència amb la Gran Via, on es faran els parlaments i hi haurà una actuació musical.

David Karvala, portaveu de la plataforma, ha animat a participar-hi a tota la població perquè es necessita “una resposta urgent i unitària”, i ha explicat que es tracta d’una protesta mundial –en marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial, que es commemora el dijous 21 de març– que també se celebrarà en moltes altres ciutats del món.

Segons el manifest que vertebra la crida, “L’extrema dreta és un perill creixent a tot Europa i a tot el món. Té cada vegada més presència a les institucions […]”, i explicita que a ” L’estat Espanyol no és immune al problema. D’una banda, creix la violència feixista; de l’altra, el partit d’extrema dreta Vox”. Karvala també ha vinculat l’auge de Vox, , d’ efecte “verinós”, a un increment d’agressions racistes, homòfobes i masclistes. (Manifest en pdf).