Comunicat CONFAVC.- Les veïnes i veïns de Catalunya, propietaris del sistema públic de salut, compartim els motius i donem suport a les reivindicacions, mobilitzacions i accions previstes la setmana vinent arreu del país per part de les treballadores i treballadors públics i personal sanitari en general.

Des de la Confederació d’Associacions Veïnal de Catalunya (CONFAVC) entenem que aquestes reivindicacions legítimes tenen com objecte evidenciar el greuge pressupostari que pateix la primera línia d’atenció sanitària a la ciutadania, i que impedeix que es puguin realitzar amb qualitat totes les funcions que li són pròpies per part tant dels equips mèdics, d’infermeria i d’altres tipus de personal.

Les conseqüències d’aquest “infrafinançament crònic” són evidents: en disminuir el personal, es consoliden situacions de precarietat, augmenten els terminis d’espera, i s’impossibilita l’existència d’un o d’una professional de referència al o a la pacient, augmentant exponencialment – i perillosament- les urgències hospitalàries.

Davant d’aquesta realitat, la CONFAVC insta al Govern de la Generalitat i de l’Estat, ara que s’estan negociant els pressupostos, a que la dotació pressupostària de la primera línia d’atenció primària i en tot el sector sanitari, sigui suficient per a una servei de qualitat pública, universal, amb gestió transparent i rendiment de comptes al veïnat.

En aquest sentit convidem a totes les federacions, i associacions veïnals de Catalunya a donar suport a aquestes accions en defensa dels serveis públics. (Comunicat pdf)