Comunicat CONFAVC.-Aquesta setmana s’ha conegut l’adjudicació directa a una de les empreses més poderoses de l’Estat, Ferrovial Servicios, de l’execució del servei de seguiment dels casos del Covid-19 a Catalunya. La sorpresa inicial cau sobre una ferida oberta a cops de retallada. No només perquè aquesta empresa i el seu hòlding gestiona bona part de residències que han patit els estralls mortals de la pandèmia, ni tampoc perquè si hi ha una rectificació del Departament de Salut, s’endurà un bon pessic de diners públics sense haver mogut més d’un dit, sinó perquè posa en qüestió la transparència, la imatge i el prestigi del nostre sistema de salut.

Davant d’aquesta situació la Confederació Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) exigeix que la Generalitat faci públic:

 

  • L’import de l’esmentada adjudicació.
  • El mecanisme o procés administratiu que permet aquesta adjudicació directa.
  • L’import de l’indemnització pactada.
  • El contingut del procediment que té previst el Departament en el seguiment dels casos de Covid-19 a Catalunya.
  • Conèixer les raons, públicament, per les quals no es considera adient encarregar la tasca i, pressupost, a l’atenció primària i salut pública per tal que es realitzi de forma conjunta, tractant-se de temes tant delicats com informacions confidencials mèdiques. 

Així mateix sol·licitem que el procediment, ara, i els resultats del servei del seguiment dels casos de Covid-19 un cop executat, independentment de quina empresa se n’encarregui, siguin presentats als òrgans de participació del sistema nacional de salut; al Consell de Salut de Catalunya i a la resta de consells territorials de Salut.