Comunicat CONFAVC.- Donada la situació provocada per la extensió del COVID-19, la declaració de pandèmia global de la Organització Mundial de la Salud (OMS) i la posterior declaració de l’estat d’alerta i les seves repercussions en la mobilitat , l’aïllament, la feina i l’accés als productes de primera necessitat per part del veïnat, la CONFAVC vol detallar a l’opinió pública les següents actuacions que ha pres per estar al peu del canó des dels barris:

Primer: Hem comunicat als la nostra disposició  departaments d’Afers socials, Treball i Famílies, al departament de Salut i a la Delegació del Govern a Catalunya  la nostra disposició a col·laborar en tot allò que siguem necessaris sense avaluar les polítiques aplicades i aparcant les discrepàncies per estar al servei del país.

Segon: Fem una crida a totes les associacions veïnals del país a posar a disposició de les nostres veïnes i veïns, municipis, serveis sanitaris, serveis socials i protecció civil de tots els recursos materials, físics i i humans per tot allò que sigui necessari. A més, instem les AV que es posin en contacte amb la resta d’entitats dels barris, municipis i pobles per tal de col·laborar en un pla social de xoc que la xarxa associativa està posant en marxa.

Tercer: Demanem formalment a totes les comunitats de veïns i veïnes, agrupacions de propietaris, etc. que vetllin per els col·lectius de persones més vulnerables i es posin en contacte amb les seves respectives associacions veïnals per tal que aquestes puguin activar les xarxes socials d’ajuda mútua que s’estan mobilitzant.

Quart: Manifestem la nostra plena confiança en el sistema públic de salut i de forma especial en les seves treballadores i treballadors que estan fent, com sempre han fet, una feina extraordinària molts cops més enllà del deure inexcusable.

Cinquè: De la mateixa manera volem agrair a totes les treballadores i treballadors als que el decret d’alarma ha qualificat com essencials l’esforç, el risc i la seva voluntat de servei públic i de la mateixa manera demanem a tota la ciutadania un ús responsable i equitatiu dels mateixos.

Sisè: Exigim a la Unió Europea (UE) una política comuna d’ajuts front a les conseqüències econòmiques d’aquesta crisi. No és just que uns estats membres estiguin assumit els préstecs dels petits empresaris (França), altres estiguin cancel·lant els pagaments dels préstecs hipotecaris (Italia) o altres tanquin fronteres de forma unilateral (Alemanya). Cal una política social unitària si volem una Europa social unida. Per tant, exigim al Govern de l’estat l’estudi i l’aplicació de mesures, amb coordinació amb les autoritats europees per fer front a aquesta crisi i a les seves conseqüències posteriors.

Finalment, recordant-nos a totes i tots que estem vivint una situació excepcional com mai havíem viscut, d’unes conseqüències i desenvolupament imprevisibles, des de la CONFAVC volem renovar la nostre confiança als mitjans de comunicació públics i privats, agraint la gran tasca social que fan i la lluita per a contrarestar la profileració de fake news. (Comunicat CONFAVC)
#CuiudennosDesdelBarris