El passat 26 d’abril, CONFAVC va participar a la reunió de la 5a sessió de la Comissió Mixta del Pla Municipal de Lluita contra la Islamofòbia, de l’Ajuntament de Barcelona.

L’acte, centrat en la temàtica de la islamofòbia i els mitjans, va comptar amb la participació de persones expertes i va aplegar un important nombre d’entitats entre el seu públic.

Amb l’objectiu de sensibilitzar els periodistes de l’Ajuntament i els que segueixen l’actualitat de Barcelona sobre la islamofòbia, la reunió es va centrar a generar comunicació i col·laboració entre entitats i mitjans, debatre com treballar la islamofòbia en els mitjans i fer propostes d’accions a incorporar en el marc del Pla.

L’acte el va obrir la Comissionada Lola Lòpez. Tot seguit, les persones que van intervenir a la sessió van ser la directora del Departament del Món àrab i el Mediterrani, Lurdes Vidal, que va parlar sobre l’Observatori de la Islamofòbia i els Mitjans de Comunicació; i la periodista Maria Manyosa, del Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB), que va explicar el recent creat Observatori del Discurs Discriminatori. A més, hi va intervenir Aina Cotto, antropòloga social i cultural i activista del grup de treball «Això és racisme», explicant el seu treball de seguiment sobre el canal televisiu “Cuatro”.