Notícia CONFAVC.-  La CONFAVC, a través del projecte A-porta,  al Fòrum Global de l’Economia Social (GSEF) virtual que es va celebrar a Mèxic des del 19 al 23 d’octubre.

Sota el lema del GSEF “El poder de la comunitat i l’ESS com a via per a la transformació”, la CONFAVC, va presentar el seu projecte social A-porta a la jornada del  21 d’octubre a les 13.30h (hora catalana). I ho va fer dins la sessió “Economia social i solidària; pràctiques locals d’impacte social”, que es va poder seguir via streaming en castellà. La participació de la CONFAVC al Fòrum es fa conjuntament amb la cooperativa iesMed (SCEL) cooperativa de dinamització de l’Economia Social Mediterrània, que ha assessorat entorn de la implantació de l’A-porta a Catalunya.

El projecte A-porta ha estat acceptat al Fòrum Global de l’Economia Social (GSEF) com a iniciativa dins la categoria “El poder de la comunitat per a la transformació.”

A més, el divendres 23 d’octubre, la gerent de la CONFAVC i directora del projecte A-porta, Alba Gómez, va participar a la sessió Plenària 5  articulada sota el lema “ESS com un mecanisme per a resoldre el reptes globals des d’una perspectiva local i territorial» a les 9.30h, hora catalana). La sessió plenària es va poder seguir en tres idiomes (anglès, castellà i francès) en el qual es projectà el vídeo d’A-porta, acompanyant porta a porta.

GSEF és una associació internacional dels governs locals, les xarxes i els actors de la societat civil compromesos amb la promoció de l’Economia Social i Solidària (ESS) com un mitjà per aconseguir un desenvolupament local inclusiu i sostenible. GSEF reuneix els 75 membres dels 5 continents provinents de 36 països diferents, incloent 26 governs locals i 35 xarxes i actors de l’ESS. El Fòrum GSEF funciona com a plataforma per a l’aprenentatge mutu, elaboració de l’agenda i intercanvi de coneixement.  A l’últim Fòrum que es va celebrar, el 2018, es va reunir a més de 70 països i més de 300 ciutats.