Notícia CONFAVC.-L’Àrea d’Economia Social de la CONFAVC està promovent un projecte cooperatiu de lloguer assequible a partir de la mobilització d’habitatges buits. El projecte, que pretén aportar una via més de resposta a les greus necessitats habitacionals, arrencarà amb la creació de grups locals de persones amb necessitat d’habitatge assequible.

Aquests grups locals, amb el suport de la CONFAVC, cercaran habitatges buits als municipis on habiten amb la finalitat de fer-li a la propietat propostes de cessió de per a destinar-lo a lloguer. A la propietat, a més de la renda, se li ofereix un ventall de serveis com la gestió integral de l’habitatge, finançament per a la rehabilitació i altres. Aquests immobles buits s’hauran d’oferir per una renda significativament per sota del preu del mercat.

Aquest projecte va ser presentat en el dissabte el matí en el marc de la IV edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya, que va aglutinar més de 190 iniciatives d’economia social a través de productes i serveis, i 19 persones al recinte fabril de Fabra i Coats del barri de Sant Andreu. (Veure projecte)