Comunicat CONFAVC.-– Una mala notícia per a la nostre democràcia, per l’empresonament de la llibertat d’expressió, és la condemna de presó de Pablo Hasél. Un molt mal símptoma per una ja esquerdada democràcia.

Des de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya(CONFAVC), casa del moviment veïnal de Catalunya, volem expressar el nostre suport cap a en Pablo per aquest injust empresonament. Tenim clar que defensar la llibertat d’expressió no té res a veure amb compartir o no el contingut de les seves cançons, però voler silenciar el malestar i el punt crític dels seus continguts, que reflecteixen un sentir de la població, no és en absolut acceptable en democràcia.

Des de l’aprovació de l’anomenada “Llei mordassa” hem anat a pitjor: s’han vist greument alterades les llibertats i expressió del poble al carrer. No podem oblidar que tenim veïnes i veïns processades judicialment com a conseqüència de la aplicació “ per aquesta Llei de l’ordre”.

La societat civil i els seus moviments socials- també el veïnal-, han sortit moltes vegades a manifestar-se per exigir la seva derogació. El poder públic i polític no han fet res de res, palesant l’empresonament de la llibertat d’expressió. Moltes promeses i un nul compliment.

Algún sector polític diu que tramitarà l’indult. Però no és això senyories, aneu tard,i sense idees, compromisos clars i unitat, que és el que cal ara mateix, per donar respostes i solucions creïbles. De res serveixen els panys calents.

Dit això, des de la CONFAVC també pensem que cal condemnar els actes violents: la llibertat d’expressió s’ha de defensar en termes democràtics i pacíficament.