Amb l’horitzó que la universitat sigui accessible a tota la població que acadèmicament pugui i no hi hagi filtres econòmics, la CONFAVC recolza la  Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Universitats que busca “fer efectiva la rebaixa dels preus públics universitaris aprovada en el Parlament l’any 2016.

Aquesta és una Iniciativa Legislativa Popular impulsada pels i les estudiants i amb el suport de la comunitat universitària, que sorgeix davant la no-aplicació per part dels Governs de les mocions aprovades pel Parlament de Catalunya encaminades a rebaixar un 30% els preus públics de les matrícules universitàries.

Tal com la CONFAVC sempre ha defensat, l’ensenyament superior ha de ser un bé comú, universal i lliure de qualsevol barrera econòmica, social i cultural, i un element vertebrador de la cohesió social-

A hores d’ara la comissió promotora al Parlament, que inclou diverses persones, organitzacions i entitats de la comunitat universitària, ja està formada i la proposició de llei està acceptada. Ens trobem en fase de recollida de les 50.000 signatures mínimes necessàries perquè aquesta proposició de llei siga debatuda en la cambra i es pugui ser aprovada finalment. ( Manifest pdf)

[/fusion_text][/fusion_builder_column]