Notícies CONFAVC.- Per la seguretat als barris, i contra la violència, el masclisme. el racisme i la pobresa. Avui més d’una vintena d’entitats, entre elles l’AV de Ciutat Meridiana, de Torre Baró, Eucaliptus, l’Ass. EcoVeïnal de Vallbona Viu, l’AV de Can Cuiàs, la Federació de Montcada i Reixac (FAVMir), la Unitat Contra el feixisme i el Racisme a la Zona Nord, han convocat una manifestació fent una crida al veïnat a les 19h a la Placa Roja de Ciutat Meridiana.

La CONFAVC recolza aquesta iniciativa que respon a la preocupació del veïnat davant d’episodis reiterats de violència en aquests barris. Segons el manifest,Exigim una actuació eficaç davant d’aquestes situacions per part de les instutucions. No pot ser que es mobilitzin desenes de membres de la BRIMO o ARRo per expulsar famílies de les seves cases i que, paral·lelament , es qüestionin els relats de les dones víctimes del masclisme a Nou Barris i no s’actuï de manera correcta davant de situacions de robatoris, furts i agressiions”.

El document acaba assenyalant “que el prolema de fons són les desigualtats, la pobresa i l’odi ja qsigui masclisme, racisme o LGTB-fòbia”

El manifest, acaba demanant ” vides dignes i segures, que no s’utilitzi la por, els rumors i el desconeixement per a provocar l’odi i enfrontaments” i apel·la a trebellar “per uns barris cohesionats, on tot el veïnat sigui part de la comunitat, i que el suport mútu i l’empatia ens permetin tirar endavant”.