Amb l’objectiu que 250 famílies vulnerables de l’àrea metropolitana de Barcelona puguin comptar amb una cistella de productes frescos per a combatre l’emergència social donada per la pandèmia de la Covid-19, la CONFAVC distribuirà a partir i durant la primera setmana de maig 250 lots agroecològics a 11 entitats veïnals de 12 barris de Catalunya, que esdevindran el punt de gestió i/o distribució de les cistelles.

Aquesta acció s’emmarca en la campanya “Cuidem-nos des dels barris” que la CONFAVC va arrencar des de l’inici de l’Estat d’Alarma i que ha constat en dotar de recursos sobre les xarxes d’ajuda articulades dels dels barris i en les quals moltes AV hi han participat.

D’acord amb la política de promoció de l’economia social i solidària de la Confederació, per les cistelles l’entitat veïnal s’ha proveït a través de la distribuïdora Ecocentral i de la campanya Abastiment Agroecològic que les entitats d’economia solidària Arran de Terra i Pam a Pam han promogut amb l’objectiu de donar suport i sortida a la producció agroecològica i de cooperatives que com tants sectors, s’han vist greument afectats per la situació de l’Estat d’Alarma.

Concretament les cistelles consten de productes frescos per a l’alimentació d’un mes d’una família de quatre membres: 16 kg de verdures, 8 kg de fuites; una dotzena d’ous, diferents productes làctics com iogurts i formatges, i més de 4 kg de diferents tipus de carns ecològiques. També s’ha inclòs a la cistella 4 Kg de llegums i productes secs i una pastilla de sabó.

Aquests lots es repartiran a les famílies vulnerables de Santa Coloma de Gramenet (a través de la Federació d’Associacions Veïnals de Santa Coloma de Gramenet, FAVGram); de L’Hospitalet – a través de les associacions de veïns i veïnes (AV) de Collblanc-Torrassa, i de Sant Josep-; de Viladecans (AV Grup Sant Jordi); de Badalona -AV Juan Valera i La Pau-; d’Esplugues (barri Can Vidalet); de Sant Joan Despí -AV les Planes i El Pi-; de Badia del Vallès -AV Badia del Vallès-; i de Sabadell -AV Arraona – Els Merinals i AV Can Puiggener.

Una donació d’Aigúes de Barcelona i la Fundació Agbar

La compra d’aquests 250 lots és una realitat que s’ha pogut concretar gràcies a la donació que la Fundació Agbar i d’Aigües de Barcelona  ha fet a la CONFAVC – a través de la seva Fundació–  i que respon a les línies estratègiques de col·laboració d’aquesta Fundació amb les entitats socials que “treballen a peu de carrer” amb les emergències socials.

La Fundació Agbar té com a propòsit ajudar a transformar la societat recolzant projectes en tres àrees principals de compromís social: lluita contra la pobresa, oportunitats educatives i el foment de l’ocupació de qualitat. Durant 2019, la Fundació va col·laborar en més de 60 projectes d’altres tantes entitats socials que van aconseguir arribar a 20.627 persones.