Notícies CONFAVC.- La CONFAVC, juntament amb entitats de la societat civil, s’afhereixen al manifest impulsat pels sindicats majoritaris CCOO i la UGT, amb la finalitat de reivindicar un acord “per a rescatar les persones, els treballs i els salaris” . Amb aquest horitzó també han promogut una mobilització el dia 27 de juny a les 12.00, a la Via Laietana, iniciant-se des de l’edifici de Correus, sumant-a a altres convocatòries a escala d’Estat espanyol.

El manifest insta a “tirar endavant malgrat el patiment” que s’ha viscut durant la pandèmia, reconeixement els treballs essencials que han sostingut la socoetat mentre gairebé la vida es va aturar, i sobretot, algunes persones professionals que han estat el peu del canó arriscant la seva integritat i salut. També hi ha un reconeixement als treballs de cures, moltes vegades exerxits invisiblement per les dones, que han mantingut la vida, malgrat tot.

Des d’aquest patiment viscut, el manifest  detalla un seguit de propostes com:

  • Reforçar els serveis públics que han estat essencials en les emergències.
  • Mai més retellades a la sanitat pública i a la mercantilització de les cures.
  • Acord per un model insdustrial, energètic, turístic, de mobilitat i de comerç.
  • Regularització de les persones inmigrades: qüestió de drets humans.
  • Una solució urgent als problemes burocràtics per a desencallar les prestacions socials i la tramitacio de l’ingrés mínim vital.
  • Un acord per la reconstrucció social i econòmica amb visió de futur.

El manifest destaca que “és inadmissable” que el Govern de la Generalitat tingui paralitzats espais de diàleg amb els agents socials i ni hagi un pla acordat pel retorn de les escoles i per la gestió de les residències, a més de demanar aturar confrontacions per electroralismes, en lloc de treballar des de la concòrdia.