Notícies CONFAVC.- La CONFAVC s’adhereix el Pacte Social contra la Corrupció impulsat pel Parlament Ciutadà a través de l‘Observatori Ciutadà contra la Corrupció, i que convoca pel divendres 17 de juliol de 2020, de 9:30 a 14h, a la Primera Cimera contra la Corrupció. Aquesta es durà a terme al mateix Parlament de Catalunya, en compliment al punt 4t. de la Resolució 735/XII del Parlament de Catalunya, sobre la Lluita contra la Corrupció.

Aquesta resolució va comprometre al Parlament a: 1)Fer un seguiment de l’estat d’execució de les mesures consensuades en el marc del Pacte Social contra la Corrupció, en el si de la Comissió d’Estudi de les Mesures de Lluita contra la Corrupció per a la Regeneració Democràtica, aprovades pel parlament el 5 d’abril de 2017.
2) L’elaboració d’un pla de treball per a la materialització de les mesures més urgents en la lluita contra les causes estructurals de la corrupció, que fixi les prioritats i un calendari d’aplicació.
3) La creació d’una comissió executiva per al desplegament del pla de treball.

Concretament el Pacte, que es va signar per primera vegada el 2015 i ara es tornarà a revisar, presenta un Decàleg amb deu punts que marquen un full de ruta e mesures. Deu punt com acabar amb el finançament opac dels partits; assolir la total transparència de comptes de la gestió pública, aconseguir la traçabilitat de les actuacions de responsables públics; perseguir eficaçment els delictes vinculats a la corrupció; garantir la independència dels diversos òrgans i autoritats de control; reduir el diner en efectiu i promoure l’ús del diner personalitzat, enfortir els sistemes de control ciutadà; garantir la funció de servei públic dels partits i càrrecs electes; implantar una gestió pública més eficaç, democràcia i transparent, i crear organismes d’aplicació i control de la transparència i el bon govern.

Més informació.