La Confederació d’AV de Catalunya (CONFAVC), com a representant del moviment veïnal català que aglutina al voltant de 450 entitats veïnals del país, rebutja fermament la decisió de dictar presó incondicional per als presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez respectivament. A la vegada demana de forma immediata l’alliberament d’aquests dos activistes ara convertits en «presos polítics», recordant els temps de la Dictadura franquista.

Malauradament, davant d’un conflicte institucional i polític la resposta en aquest cas ha estat penal, un fet que la CONFAVC denuncia i aposta fermament per les vies polítiques i el diàleg. Davant d’aquest fet hem de tornar a dir que a Catalunya tenim «presos polítics», un fet colpidor després de 40 anys de «teòric estat democràtic».

Una vegada més, aquestes detencions, com la imputació d’altres persones amb càrregues polítiques de la Generalitat i dels 712 alcaldes i alcaldesses, posen de manifest la regressió democràtica que estem vivint. (Comunicat pdf)