Notíces CONFAVC.- Una suma de 74.000 persones espera l’ajut a la dependència a Catalunya mentre que el sector viu una situació d’emergència que impedeix complir amb els drets de les persones usuàries, de les professionals i treballadors i treballadores  del sector. Davant d’aquesta realitat, els sindicats CCOO i UGT i els Col·legis professionals de Treball Social i Educació Social han creat la Plataforma en Defensa del Dret a l’Atenció de les Persones amb Dependència, a la qual s’ha adherit la CONFAVC juntament amb una desena d’entitats més.

Una altra dada que retrata la situació crítica que viuen aquest veïns i veïnes és el fet que la Generalitat triga entre 8 i 12 mesos en valorar les persones amb dependència i 18 mesos a fer efectius els ajuts per a cuidador no professional. Altres dades alarmants apunten que  accedir a una plaça pública en residència cal esperar al voltant de 5 anys i cada dia moren 6 persones a Catalunya en llista d’espera.

Aquesta situació s’agreuja tant pel fet que falten treballadors i treballadores als serveis socials i especialment al tercer sector, per la precarietat, els baixos salaris i la sobrecàrrega a causa de les ràtios. (Llegir comunicat pdf)