Notícies CONFAVC .-La CONFAVC s’ha adherit a la crida per a denunciar la necessitat de regular els preus dels lloguers a partir d’un  manifest i una manifestació convocada l’1 de març a la Plaça de la Vila de Badalona. 

Tal com destaca al manifest, en els darrers anys s’ha vist com els lloguers han pujat fins a un 40%, convertint-nos així en el primer país del món on les famílies es veuen obligades a invertir més sou en el lloguer. ” De què serveix cobrar una mica més si ens poden fer fora de casa sense cap mena de justificació, només per especular o per convertir la nostra llar en un hotel clandestí?

El manifest també´explica el cas de les 200 famílies contra el fons voltor “Azora, d’onze finques de 5 ciutats de Catalunya (Barcelona, Badalona, Terrassa, Hospitalet, Granollers) que s’han organitzat per a parar els peus al fons voltor Azora. Aquest arrendador planeja pujar-los fins a un 80% el lloguer. Azora és un fons d’inversions que gestiona 15000 lloguers, el segon major de l’Estat espanyol.

Regulació del preu del lloguer i negociació col·lectiva

El punt interessant és també, tal com se senyala, “l’efecte dominó” d’aquest cas: les pujades abusives dels grans propietaris fan que pugi el preu a tot el mercat de lloguer! A més a més, cal exigir que reconeguin el nostre dret a la negociació col·lectiva. Si les treballadores tenim el dret de negociar col·lectivament els convenis laborals davant la patronal, no hauríem de poder fer el mateix davant els propietaris de les llars de 15000 famílies?  Ja n’hi ha prou que els fons voltors puguin fer el que vulguin amb les nostres llars i lloguers!  Manifest