Notícies CONFAVC.- Amb lemes com «Les seves guerres, els nostres morts» o “Felipe, qui vol la pau no trafica amb armes”, centenars de persones i activistes de més de 170 entitats socials i de la CONFAVC,  van respondre a la crida dels moviments socials i es van concentrar a la Rambla de Catalunya dues hores abans de la manifestació institucional del dissabte 26 d’agost, per rebutjar la política armamentista i la “hipocresia” de l’Estat i de la Casa Reial, que malgrat estar present a la manifestació, participen a la venda de l’armes.

Sota la consigna #AnemDeBlau, que simbolitzava  el mar que uneix els pobles, activistes d’organitzacions  com la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme; Casa Nostra, Casa Vostra, l’Assembla Nacional Catalana i Òmnium Cultural, entre moltes d’altres, es volien diferenciar de la convocatòria oficial del lema #NoTincPor denunciant les polítiques que promouen la guerra, i apostant per una revisió del model de societat i convivència que s’està construint”. (Manifest).

Un moment emotiu va ser quan les persones voluntàries d’aquestes entitats van repartir roses en senyal de record de les víctimes, que a hores d’ara ja sumen 16.

Posteriorment aquesta marea blava es va sumar a la manifestació que va iniciar-se a les 18h i va reunir al voltant de mig milió de persones, segons ha informat la Guàrdia Urbana de la capital catalana. Aquesta marxa va estar encapçalada per una representació dels diversos serveis públics que van treballar en els atemptats de Barcelona i Cambrils, i va culminar  amb la lectura a la plaça Catalunya d’un manifest a càrrec de l’actriu Maria Rosa Sardà i l’activista Míriam Hatibi, apel·lant a treballar conjuntament per la pau i els drets humans. Un poema de Federico García Lorca i de Josep Maria de Segarra sobre Les Rambles, donava el punt i final a l’acte de reivindicació i de record a les víctimes dels atempats del 17 d’agost.