Notícies CONFAVC.-Mig centenar d’entitats, entre elles la CONFAVC, colze a colze amb ajuntaments com el de Barcelona i el de Sabadell, van aglutinar-se ahir 17 d’octubre davant del Parlament català per a reclamar que el Govern central retiri el recurs d’inconstitucionalitat a part de l’articulat de la Llei 24/2015 contar desnonaments i la pobresa energètica. Marc legal parcialment supès després que l’anterior Executiu del PP interposés un recurs d’inconstitucionalitat, acceptat pel Tribunal Constitucional, el maig del 2016.

Segons calcula el grup promotor de la Llei 24/2015 – la PAH, l’Aliança Contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC- si no s’haguès suspès part de l’articulat d’aquesta llei aprovada al Parlament català a través d’una ILP el 2015, s’haguéssin pogut evitar 45.000 desnonaments. Per contra, gràcies a les mesures contra la pobresa energètica de la Llei no suspeses,  s’han aconseguit aturar més de 82.500 talls de subministraments.

En representació a la CONFAVC, Pol Ansó va destacar “que des el moviment veïnal que toquem dia a dia la realitat del carrer des d’abans de la Transició, malauradament no hem vist que aquest dret es fes realitat, sinó que s’ha convertit un en negoci”Ansó ha recordat que a més del President del Govern central, Pedro Sánchez – qui pot retirar el recurs d’inconstitucionalitat- “també tenen part de responsabilitat tant alguns ajuntaments com la Generalitat que posen pals a les rodes a l’hora d’aplicar la Llei en la seva totalitat”. (Manifest)