Notícia CONFAVC.-La Conselleria de Feminismes i Igualtat s’ha compromès a sumar sinergies amb la CONFAVC per a desplegar temes urgents de l’agenda feminista als barris, tals com la lluita contra les violències masclistes, l’accés als drets sexuals i reproductiu, el racisme en clau de gènere, etc. Així ho va expressar la mateixa consellera, Tània Verge, en el marc de la reunió que va tenir el 5 de setembre amb una delegació de la Confederació liderada per Jos Farreny, Eva Fernández i Alba Gómez- i el seu equip: la secretària de Feminismes, Montse Pineda, i la directora general d’Eradicació contra les violències masclistes, Laia Rosich.

En l’encontre des de la Conselleria es va  posar èmfasi en la necessitat i urgència d’atacar temes tant preocupants com les diferents tipus de violències masclistes i sexuals que pateixen les veïnes en la seva vida quotidiana.

Per la seva part, la delegació veïnal va exposar la tasca que s’està fent a través del projecte Barris Violetes: de traslladar temes actuals de l’agenda pública dels feminismes al 19 barris de Catalunya de 9 municipis com Terrassa, Sabadell, Arenys de Mar, Mataró, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat, Lleida i l’Hospitalet de Llobregat. Aquest projecte, que es desplega depenent dels interessos i necessitats dels barris i les activistes veïnal, té tres focus d’actuacions: l’urbanisme amb perspectiva de gènere, la socialització de les cures i la participació de les veïnes en l’agenda política de les AV, barri i municipis.

Subscriu-te al butlletí electrònic de la CONFAVC

En subscriure'm al butlletí accepto la política de privacitat.