Notícies CONFAVC.-Aquest dijous 14 de març a les 19h es presenta al Casal Pere Quart de Sabadell el projecte cooperatiu d’habitatge assequible Omplim els Buits. Amb aquesta cooperativa, impulsada per la CONFAVC i la cooperativa de comunitats de propietaris Gestió Veïnal sccl i creada el passat novembre, també es presentaran altres iniciatives de cessió d’ús impulsada en aquesta ciutat de la mà de la Fundació La Dinamo i l’Ajuntament de Sabadell.

La diferència amb d’altres iniciatives d’economia solidària és que  Omplim Els Buits ofereix habitatges de lloguer social amb una referència aproximada del 65% del preu de mercat i en condicions òptimes d’habitabilitat. Per tant Omplim els Buits es dirigeix a persones que, si bé tenen uns ingressos regulars, aquests no són suficients com per a assumir els preus desorbitats del mercat actual. En resum, la cooperativa posa en contacte persones propietàries que tenen pisos buits, els ofereix garanties de cobrament de la renda i el pagament d’obres menors per assegurar l’habitabilitat dels habitatges, i veïns i veïnes que cerquen un habitatge assequible. Aleshores es fa una cessió d’ús per a 10 anys a la cooperativa, per part de les persones propietàries, i un contracte de lloguer per les noves persones inquilines.

De moment  Omplim Els Buits ha creats grups actius al Maresme i al Poble sec i està treballant amb els ajuntaments de Cabrils, Mataró, Prats de Lluçanès, Cardedeu, Navàs, Rubí, Súria, Salt, Barberà i Sabadell.