La cooperativa de recent creació “Omplim els Buits” de la CONFAVC participarà en la VII edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya #FESC2018, que se celebra els propers 26, 27 i 28 d’octubre al recinte Fabra i Coats de Barcelona. “Reptes i dificultats del cooperativisme d’habitatge” és el títol de la presentació de la cooperativa a la Fira, un acte coorganitzat per Omplim els Buits, Sostre Cívic i la Fundació La Dinamo. Aquesta VII edició de la FESC està centrada en 3 eixos: la sobirania en la gestió de recursos, la sobirania econòmica i la sobirania relacional.

“Omplim els Buits” està impulsada per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Gestió Veïnal sccl i persones a títol individual. És un cooperativa d’habitatges de lloguer assequible que pertany a l’economia social i solidària. La diferència amb d’altres cooperatives que ofereixen habitatges de lloguer social és que “Omplim els Buits” es dirigeix a persones que, si bé haurien de tenir uns ingressos regulars, aquests no són suficients com per a assumir els preus desorbitats del mercat actual de lloguer. De moment, la cooperativa està cercant habitatges buits a sis territoris: Vallès Oriental, Vallès Occidental, Baix Maresme, Barcelonès, el Bages i Osona.

A més, la CONFAVC tindrà un stand amb una mostra dels serveis que ofereix a les AV i federacions. Entre els serveis hi ha la cooperativa de Gestió Veïnal de barri SCCLl’Asseguradora Atlantis i la mutualitat veïnal Sinera, totes tres de l’ESS.