Notícia CONFAVC.- El proper dimecres dia 31 d’octubre a les 18h a l’AV de Bufalà de Badalona tindrà lloc la presentació de la cooperativa d’habitatge de lloguer assequible que s’està gestant: Omplim els Buits. En total, la cooperativa podria operar a un total de 35 municipis en uns mesos, ja que ara es troba en diferents moments de desenvolupament..

Aquesta iniciativa d’economia social, que està impulsada per la CONFAVC i Gestió Veïnal sccl i persones a títol individual, llogarà habitatges amb un lloguer assequible amb una referència aproximada del 65% del preu de mercat i en condicions òptimes d’habitabilitat
La diferència amb d’altres cooperatives que ofereixen habitatges de lloguer social és que Omplim els Buits es dirigeix a persones que, si bé haurien de tenir uns ingressos regulars, aquests no són suficients com per a assumir els preus desorbitats del mercat actual de lloguer, i tampoc poden passar a formar part del tram de persones amb necessitats d’habitatges d’emergència social o de col·lectius amb dificultats greus, perquè els seus recursos no són tan escassos com els d’aquests col·lectius. Depenent del municipi a on es trobin, es calcula que les famílies que necessiten d’aquests habitatges hi dedicaran un 30% dels seus ingressos mensuals al lloguer. (Llegir convocatòria)