Comunicat Coordinadora Veïnal del Vallès.– La pujada decretada per l’Autoritat del Transport Metropolità  (Generalitat -51%-; Ajuntament de Barcelona -25%- i l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà -24%-) per al bitllet senzill i la majoria targetes i abonaments de transport (no tots) suposa que els/les usuaris/es pagaran entre un 2 i un 2,5% de mitjana més.

La Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès, entén que l’endeutament del sistema de transport públic ha de afrontar-se amb mesures que evitin carregar als/a usuaris/es a través de la compra de bitllets.

Cal tenir en compte que garantir la mobilitat de la ciutadania és un dret irrenunciable i resulta evident que els viatges suposen una despesa important en la majoria de les famílies, però a més resulta evident que aquestes pujades atempten directament contra les polítiques tendents a incentivar el pas del cotxe privat al transport públic.

L’incompliment per part de l’Estat en el finançament del transport públic i la desídia de la Generalitat per implementar la Llei 21/2015, de 29 de juliol, de finançament del sistema de transport públic de Catalunya que proclama que “La mobilitat de les persones és un dret social que s’ha de garantir i preservar-se a partir d’un finançament suficient i solidària” que grava, mitjançant diverses mesures, als qui treuen beneficis de la predominant presencia del cotxe privat. (Comunicat pdf).