Comunicat FAVTerrassa.- El Reglament de Participació Ciutadana data de 1989 i els Consells de Districte que es crearen a 1991, funcionen segons aquest vell Reglament. El caràcter informatiu dels Consells i la poca incidència que tenen els seus debats i opinions en la gestió municipal han sigut la raó de la pèrdua d’interès d’algunes associacions de Veïns i entitats sectorials que han anat deixant de formar-ne part i de participar.

Per això, des del món veïnal vàrem considerar un encert que l’Ajuntament de Terrassa obrí, en l’anterior legislatura municipal, un Procés Participatiu amb l’objectiu de debatre i recollir propostes per elaborar un nou Reglament de participació.

La FAVTerrassa, vàries AVV, altres entitats i ciutadans a títol individual participarem activament en les sessions convocades per l’Ajuntament. Més a més la FAVTerrassa també vam convocar tres sessions de treball, obertes a totes les persones i entitats, per debatre i recollir les opinions de totes les ciutadanes i ciutadans.

Tot plegat, ens va permetre el•laborar un Document de Propostes per al nou Reglament, presentat a presentar a l’Ajuntament al juny del 2014. Poc després, a mitjans de juliol 2014, una Comissió municipal, encapçalada per la regidora de participació, Lluïsa Melgares i acompanyada per representants de tots els grups polítics que formaven el Ple, es van reunir amb la junta FAVTerrassa per detallar les nostres propostes i contestar les dubtes dels regidors. En aquesta reunió la regidora es va comprometre a què el nou reglament s’aprovaria abans de les eleccions municipals i que es donaria contesta a les nostres propostes.
Res d’això s’ha complert. Des d’aleshores ha passat un any i mixt i ni s’ha aprovat el nou Reglament ni hem tingut resposta municipal a les propostes, de les que val dir una part important està dedicada a millores de la composició i funcionament dels Consells de Districte.
D’aquí, que quan el regidor Alfredo Vega ha convocat de nou aquests Consells el passat novembre 2015, sense cap mena de millora ni canvi, hem expressat la nostra queixa mitjançant Instància a l’Ajuntament i Comunicat als Mitjans d’informació tot demanant que no es procedís a constituir-los sense aprovar abans el nou Reglament de Participació. (Llegir comunicat pdf)