Notícia  CONFAVC.- L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet  ha aprovat una moció “EN DEFENSA DE LA INCLUSIÓ FINANCERA I BANCÀRIA
DE LA GENT GRAN AL MUNICIPI”, basada en un text pactat entre l’agrupació municipal colomenca del PSC i la FAVGram , i que finalment va rebre el suport de les formacions municipals d’ERC i Ciutadans per la seva aprovació, en la què es demana que “traslladi a les entitats bancàries que puguin contractar amb l’Ajuntament la instal·lació de caixers automàtics de retirada d’efectiu de forma accessible i segura per a la ciutadania (i en especial per a la gent gran) en edificis o espais municipals (preferentment, centres cívics o casals de la gent gran), especialment en els barris on es detecti una mancança considerable d’aquests dispositius. Aquesta mesura, emparada per la Llei 33/2003 de patrimoni de les Administracions Públiques, podria ser implantada després d’un estudi que detectés aquelles zones del municipi on actualment hi ha una manca més accentuada d’aquests dispositius.

També especifiquen altres mesures com estudiar la possibilitat que “s’introdueixin mesures de bonificació contractual com poden ser les dades i ratis d’atenció a les persones presencialment i densitat de caixers automàtics que disposin al municipi” i “instar al conjunt de les entitats bancàries i financeres que operen al municipi, a reforçar els recursos d’atenció al client, per tal d’oferir un servei adequat durant tot l’horari en especial atenció a les persones grans que no poden fer els seus tràmits o gestions on-line. A més, com a mesura complementària, incentivar la presa de mesures reals per millorar el tracte presencial amb els i les clients tal i com estableix el Protocol recentment signat, fins i tot establint mesures per evitar l’acumulació de persones clients fent cua de forma continuada al carrer davant les sucursals i caixers automàtics, entre altres mesures que es poden consultar a la moció.

 Al text també recorda que a Santa Coloma de Gramenet, dels 18 barris que comptaven amb sucursals bancàries, ara només 8 d’ells en conserven alguna. És a dir, els veïns i veïnes de Can Franquesa, Oliveres, Guinardera, Can Calvet, Serra de Marina, Riera Alta, Raval i Safaretjos han de desplaçar-se fora del seu barri si necessiten fer alguna tramitació a oficina.

Al mateix text, reconeix ” l’acció o les protestes articulades per la FAVGram des de l’any passat, i la campanya de sensibilització que va fer la Federació anant barri per barri denunciant la desertificació de les oficines bancàries. (Text de la moció completa.)