Notícia CONFAVC.-Aquest passat dissabte 7 de maig va tenir lloc la 25a Assemblea de la FAVGram a l’ Associació de Veïns de Riu Nord amb l’assistència de més d’una vintena de persones de 7 de les 12 entitats veïnals federades a la Federació local de Santa Coloma de Gramenet. En aquest marc la Junta Directiva va ser renovada per dos anys més, seguint amb la mateixa “executiva”: la Presidència, en mans de Tomàs Fernández, la vici-presidència, Salvador Jaraba i Alberto Cruzado, la Secretaria  Vicente Sánchez Guillén  i Cristina Vargas – vici-secratària- la tresoreria, José Mª Labarta Castillo, i una vocalia per a una persona representants de cada AV sòcia.

“Aquest any 2021 ha estat un any de transició, on no s’han pogut realitzar les accions i activitats que es tenien programades, fins i tot les reunions i les assemblees devien ser telemàtiques. Enguany, el 2022, ha de ser l’any de la tornada a l’acció als carrers, tot i que ja vam començar al setembre del 2021”, explica Tomàs Fernández, president de la FAVGRam, qui a l’arrencada de l’assemblea va estar acompanyat per batllessa de la ciutat, Núria Parlón, i el secretari de l’entitat amfitriona, Santiago Tornero, i del president de la CONFAVC, Jordi Giró, qui es va quedar tota l’assemblea juntament amb Torcuato Matilla, també de la Junta de la CONFAVC.

Segons Tomàs, el moviment veïnal de la ciutat ha de potenciar les reivindicacions  sobre temes tant rellevants pel benestar del veïnat com les pensions, la manca de residències per la gent gran i els centres de dia, a més de continuar alarmant del tancament de sucursals bancàries i  la manca d’atenció personalitzada i presencial del sector bancari. Altres temes que s’han inclòs en el Pla de Treball de la FAVGram és l’alça de les tarifes de l’energia elèctrica, continuar treballant l’agenda feminista als barris, i desplegant les reivindicacions de la Coordinadora veïnal del Baix Besòs, amb la complicitat i coordinació – a vegades difícil- de les alcaldies implicades.

L’activista veïnal colomenc també va destacar temes urgents per la ciutat, com sol·licitar a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana una finestreta per a les persones més grans de 65 anys;  potenciar campanyes per evitar els excrements de gossos als nostres carrers, i proposar noves escales automàtiques i rampes automàtiques, així com ascensors als carrers que tinguin una orografia conflictiva.

El president de la CONFAVC, Jordi Giró, com va fer el de la FAVGRam en les paraules d’arrencada de l’encontre veïnal, va destacar la importància de “retrobar-nos i veure’ns de nou les cares”. “He marxat amb molts deures de temes molt rellevant que la FAVGRam vol abordar i que ja sap que tindrà el recolzament en tot moment de la CONFAVC”, ha explicat Giró.