Notícies CONFAVC.-Avui la FAVGram ha signat el Pacte Social i Institucional de l’Aigua a Santa Coloma de Gramenet; un manifest  promogut per Aigua és Vida, el Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica i l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública, juntament amb els grups municipals locals de Som Gramenet, En Comú-Podem, el PSC i ERC.

Aquest pacte es fonamenta principalment en quatre compromisos: garantir el dret humà a l’aigua i al sanejament, treballar per la implementació d’un model públic de gestió de l’aigua en el marc de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, aplicar una politica d’aigua que preservi els ecosistemes fluvials que donen vida al territori i la creació d’un espai de concertació social sobre l’aigua.
D’aquesta manera, com ha destacat la portaveu i activista d’Aigua és Vida, Míriam Planas, Santa Coloma esdevé el primer escenari on s’ha signat el Pacte Social i Institucional de l’Aigua  entorn la gestió de l’aigua a escala municipal, un text rubricat a la llera del Riu Besòs, i que seguirà essent signat per a diferents municipis de Catalunya on les entitats veïnals i les formacions polítiques hi demanin. ( Llegir Pacte Social i Institucional de l’Aigua ).