Notícies CONFAVC.-Aquest 2 d’octubre, fins el dia 11, restarà oberta a la Biblioteca de Can Peixauet, “Un paseo por el inicio del movimiento vecinal”; un viatge restrospectiu a partir de 30 fotografies, en blanc i negre, de les AV de la ciutat. Un llegat recopilat del Museu Torre Balldovina,- del Fons Grama-, i de diferents persones o fotògrafs de la ciutat com José Pastor; Ángel L, Abadia, Fernando Montenegro i Jaume P. Sayrach..

El dia 2 d’octubre l’exposició va veure la llum a partir de la inauguració participada per unes  60 persones, en la qual el president de la FAVGram, Tomàs Fernández,  qui va destacar  “com es visualitza el que era la Santa Coloma dels anys 60, 70 i 80, que és l’època que plasmen aquestes fotografies, i els canvis que són tan visibles a la nostra ciutat”.

El president de la CONFAVC, Jordi Giró, també va acompanyar a Fernàndez, que va posar èmfasi en què “s’han aconseguit els objectius de millorar els nostres barris”. “En aquella època s’havien d’instal·lar els passos de vianants; de fer els parcs per part dels veïns del barri. Es van aconseguir uns carrers dignes, ja que estaven sense asfaltar i sense serveis. No arribava el transport públic a certs barris de la ciutat com Les Oliveres i Can Franquesa. Tampoc hi havia escoles i ambulatoris ”, va detallar Fernández i va seguir apuntant que malauradament “els problemes segueixen sent semblants com són “els desnonaments; els dèficits de l’ensenyament i la sanitat pública, entre d’altres.