Notícia CONFAVC.- La FAVLleida aplaudeix la iniciativa de la Paeria que la capital de Segrià sigui “Ciutat 30”, és a dir, limiti a 30Km/h – en comptes de 50 Km/hora- les vies secundàries, que afecta el 87% de les vies de la ciutat.  Segons la coordinadora de la Federació, Rosa Castillo, la mesura – que comptarà amb un mes carència segons la Paeria, és a dir, un mes sense aplicar sancions- “avança cap a una mobilitat més sostenible, amb reducció també de la sinistralitat i de les emissions contaminants”, en unes declaracions públiques de la dirigent veïnal.

La FAVLleida també demana a la Paeria que la nova normativa vingui acompanyada d’una campanya d’informació i formació, ja que suposa un canvi d’hàbits de mobilitat de la ciutadania. A més també veu les dificultats perquè en aquestes 87% vies afectades que es limitaran a 30 km/h la seva velocitat, coexistiran tant cotxes, com autobusos i vehicles de mobilitat personal com són bicicletes. Des de la Federació veïnal també demanen a l’adminstració local que es faci un estudi sobre les rutes més transitades, i l’oferta del transport públic, amb l’objectiu de fer un pla de millora integral de la mobilitat a la ciutat.

En principi la nova iniciativa “Lleida Ciutat 30” ha estat també ben acceptada per organitzacions d’altres tipus de vehicles de mobilitat personal, com patinets i bicicletes. Segons el Pla de Mobilitat de la Ciutat, el 54% dels desplaçaments intraurbans es fan a peu o amb bicicletes.