Notícies CONFAVC.- Primer la FAVMollet (dimarts a la tarda), i posteriorment a FAVBarcelona (dimecres migdia), s’han sumat a la signatura del Pacte Social i Institucional de l’Aigua, que estableix quatre compromisos a escala municipal: garantir el dret humà a l’aigua i al sanejament, treballar per la implementació d’un model públic de gestió de l’aigua en el marc de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, aplicar una política d’aigua que preservi els ecosistemes fluvials que donen vida al territori i la creació d’un espai de concertació social sobre l’aigua.

En el cas de Mollet, a més de la federació veïnal local, s’hi van adherir els grups polítics Mollet En Comú, Podem Mollet, ERC_Mes, la CUP; i les entitats CCOO- del Vallès Occidental, Oriental o Baix Maresme, la PAH. Aquest municipi vallesà aquesta iniciativa ha estat promoguda per la Taula de l’Aigua de Mollet i l’Entitat de Municipis per a l’Aigua Pública (EMPA).

En el cas de Barcelona, a més de la Federació barcelonina, s’hi han sumat els partits BcnEnComú, ERC-Barcelona i Cup-CapgiremBcn.

D’aquesta manera ja s’han sumat tres federacions sòcies, a més de grups municipals i entitats de Santa Coloma de Gramenet, Girona, Mollet, Barcelona i Igualada.