Comunicat FAVSabadell.– Davant la vaga del professorat convocada per la pràctica totalitat de sindicats, USTEC-STEs
(IAC), CCOO, Intersindical-CSC, el de professors de Secundària ASPEPC-SPS, UGT, CGT i el de la concertada, USOC, la FAV mostra la seva solidaritat amb els objectius de la convocatòria que es resumeixen a protestar contra els valors pedagògics que es perdran amb el nou currículum i contra les precàries condicions laborals de tot el col·lectiu que, no oblidem, reverteixen en el treball.

És significatiu que sindicats de diferents tendències estiguin denunciant l’actitud del Departamen d’Educació, especialment del Conseller Cambray que, enrocant-se en una postura d’autoritarisme i empitjorament de les condicions laborals, tanca la porta al diàleg i a
la negociació. Convé recordar que el cansament del professorat ve des de lluny i tenen com a base les retallades constants des de fa més de 10 anys (com ha anat realitzant la Generalitat en altres sectors com la sanitat pública) sent inacceptable el cinisme vergonyant el culpabilitzar dels mals de l’ensenyament als docents i de tractar d’egoista la vaga mentre que fa quatre dies lloaven, per la seva dedicació en aquests dos anys d’excepcionalitat, a aquest mateix professorat.
La protesta del professorat en absolut es limita al calendari escolar, sinó que engloba un conjunt de reivindicacions contra les mesures neoliberals, la inacceptable falta de recursos i de sensibilitat de la Generalitat.

Els qui sofrirem les conseqüències d’aquesta vaga (pares/mares i alumnat en general) no podem caure en l’error induït de culpabilitzar a les víctimes, sinó que, en estar en joc la qualitat de l’ensenyament, la nostra solidaritat amb la lluita del professorat és també la nostra per un ensenyament de qualitat i amb recursos suficients, és fonamental per a pal·liar la precarietat present i futura del poble. Que l’arbre no
ens impedeixi veure el bosc, l’origen d’aquesta vaga té noms i cognoms: Govern de la Generalitat (i com a cap visible actual, el tarannà del Conseller Sr. Cambray) que des de fa anys està portat a l’ensenyament a situacions de precarietat inacceptables. (Comunicat FAVSabadell)

Sabadell, 14 de març 2022

Secretariat de al FAVS