Comunicat FASabadell.- La FAVSabadell, davant la cancel·lació de la Festa Major de Sabadell i en la línia d’arguments que ens va aconsellar suspendre la pràctica totalitat de les festes majors dels barris per considerar que era impossible garantir la seguretat amb els models d’activitats habitual de les festes majors , vol manifestar el següent:

1. Després de mesos de confinament el trànsit sense solució de continuïtat d’una situació d’estat d’emergència a la mal qualificada de “nova normalitat”, cedint a pressions polítiques i econòmiques més que a raons de salut pública, s’ha mostrat una decisió errònia si ens atenim als brots de contagis incontrolats que estem patint. Una precipitada decisió que fet i fet no ha servit per salvar l’economia i que ha provocat un augment important de contagis. Alguna cosa s’ha fet (i es continua fent) malament.

2. Que la mal anomenada “nova normalitat” va provocar un excés de confiança entre la població deduint, erròniament, que el virus era cosa del passat, quan els brots ens han retornat a la crua realitat: que el virus ha vingut per quedar-se i que és una irresponsabilitat baixar la guàrdia.

3. En aquest context se’ns ha tirat a sobre la Festa Major de Sabadell i creiem que ha estat un encert suspendre les activitats davant l’evident impossibilitat d’evitar els contagis de coronavirus i, és per això que, com a associacions veïnals, fem una crida a veïns i veïnes, en especial als sectors més joves, apel·lant a la responsabilitat perquè no participin en activitats “fantasmes” o “alternatives” presencials de més de 10 persones per tractar-se de punts de risc potencial per encomanar-se de la CODIV19 i convertir-se en propagadors del virus.

Finalment, no podem obviar una realitat: és urgent repensar el model d’oci per sortir de l’espiral consumista a la qual s’han acostumat a la societat i especialment als joves. No serveix de res negar-los la possibilitat de divertir quan a el mateix temps, l’única manera que coneixen és el que fan, i això no pot canviar-se de la nit al dia, sinó que requereix d’un procés, temps i pedagogia i la posada en marxa d’un marc deliberatiu en què participin totes les parts implicada per treballar un model d’oci que la ciutat en general i els joves en particular necessiten.

(Comunicat pdf Castellà/català)