Comunicat FAVViladecans.- En el dia d’ahir la Federació d’Associacions de Veïns de Viladecans (FAVV) va instar a l’ajuntament de la nostra ciutat, mitjançant instància presentada al registre:

1.- Es modifiquin les ordenances municipals sobre tinença d’animals, incorporant una base de dades on consti la informació de l’ADN de l’animal, el que permetrà identificar i sancionar la persona que no reculli els excrements de l’animal, que abandoni la seva mascota o que li produeixi qualsevol tipus de maltractament punible. Aquesta mesura ja ha estat implantada a ciutats com Olvera, Sitges, Badalona, ​​Xàtiva, etc.

2.- Es procedeixi a estudiar la instal·lació pilot d’un “E-Can”, un pipican ecològic i sostenible, que s’està obrint camí en alguns municipis de la comarca com Molins de Rei i Sant Boi i que permetria solucionar els problemes de deteriorament continu del mobiliari.

Aquesta sol·licitud ve determinada per la manca de civisme a la nostra ciutat que provoca que els carrers estiguin plenes d’excrements de gossos provocant, a més de possibles problemes sanitaris, una mala imatge de Viladecans, unes molèsties per als ciutadans i un augment de la despesa pública en tenir d’ampliar els serveis municipals de neteja. També s’ha tingut en compte el problema d’abandonament de mascotes, especialment en el període de vacances.

D’altra banda, a causa dels orins dels animals, es produeix un continu desgast i deteriorament del mobiliari urbà així com de les façanes dels habitatges, el que provoca la col·locació, en molts casos, de productes gens recomanables per a la salut. (Comunicat en castellà)