El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya obrirà a mitjans de febrer i primera vegada una línia de subvencions, bianual, adreçada exclusivament al treball que fan les associacions i federacions veïnals.

Cal assenyalar que per poder ser beneficiàries d’aquesta subvenció és necessari tenir un pla de treball d’activitats anual. Aquestes  no poden ser exclusivament lúdiques -excursions, festes majors, etc.- sinó que han de tenir uns objectius socials, i tinguin un caràcter participatiu, de cohesió social i d’espais de trobada. És imprescindible també que les entitats veïnals comptin amb la signatura digital de l’associació.

Com a novetat d’aquesta convocatòria, en la justificació de la subvenció l’administració no demanarà factures, sinó un full acreditatiu de gastos, malgrat que de forma aleatòria a 1 de cada 4 entitats veïnals, sí que se’ls demanarà aquestes factures.

Amb l’objectiu d’informar d’aquestes novetats, un equip de la CONFAVC s’ha desplaçat a les federacions de Santa Coloma de Gramenet, de la FAVBaix, de Terrassa, Mataró, Cerdanyola, Santa Perpètua de Mogoda, Montcada i Reixach i Hospitalet – per a informar sobre aquesta nova línia i les seves particularitats. A les resta de federacions s’ha informat a través de cartes.

Les associacions que estiguin interessades a presentar-se a aquesta convocatòria, per ampliar la informació us podeu posar en contacte amb nosaltres el més aviat possible: veins@confavc.cat , telèfon 932 688 980. (Explicació pdf)).