Notícies CONFAVC.- Torcuato Matilla, de la Junta de la CONFAVC, va ser convidat a la taula rodona on-line que va organitzar la Federació ECOM  – organització de referència que agrupa entitats per a la lluita dels drets de les persones amb discapacitat física- sobre “Repensem la mobilitat de Sabadekk: com podem impuslar una ciutat accessible“. L’acte telemàtic, que es va celebrar el 19 de juny.- va arrencar amb les intervencions de Marta Rodríguez- de la Junta d’ECOM– i amb la píndola informativa – à càrrec de Montse Garcia entorn la mobilitat sostenible i com verteberar un urbanisme des de la diversitat humana, fomentant l’accessibilitat per a tothom. Uns reptes molt allunyats de la realitat actual  de ciutats i pobles, curulls de barreres arquitectòniques que provoquen itineraris segregats i excloents,  i pals a les rodes per a tot tipus d’accessibilitat  ja sigui per a causa de discapacitats motrius, visuals, sonores, intel·lectuals, etc. Una accsessibilitat, tal com va destacar Garcia, que malgrat aquesta realitat, és un dret protegit per legislacionals nacionals i internacionals.

La intervenció de Matilla va anar encaminada a explicar les propostes més importants que el moviment veïnal havia vehiculat al Pla Especial del Vallès, com és una crítica a la centralitat de Barcelona que ha promogut el dissent d’un transport públic radial basat en aquest eix que deixa molt incomunitat molts municipis del Vallès; la manca d’intercanviadors entre diferents mitjans de transport; la manca d’accessibilitat de molts municipis del Vallès a la Universitat Autònoma de Bareclona; entre d’altres propostes basades en rectificar aquestes mancances estructurals.

A més del dirigent veïnal i de les dues activistes de la Federació d’ECOM, hi van participar Cristina Urriza, presidenta de l’Associació Vallès; Marc Taulats, de l’Associació per la Promoció del Transport Públic; Carme López, portaveu de Camins Escolars de Sabadell; Pau Avellaneda, geògraf i urbanista.

Enllaç taula rodona on-line (I Part/ II Part)