Notícia FAVGram.- El president de la CONFAVC, Jordi Giró, va participar ahir a la reunió celebrada a Santa Coloma de Gramenet entre representants dels moviments veïnals i els alcaldes de Santa Coloma i Badalona, Núria Parlon i Àlex Pastor, acompanyats de diversos regidors i regidores i personal tècnic dels Ajuntaments. En nom de les associacions veïnals hi van assistir Julio Molina, president de la FAV de Badalona i Tomás Fernández, president de la FAV de Santa Coloma.

La instal·lació de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) al territori comprès entre els dos municipis, l’actual model energètic, l’accés a l’hospital de Can Ruti -amb l’aposta per a millorar-ne l’accés- així com la millora de l’accés a la B500 són els temes que es van tractar a la reunió.

Els i les assistents van buscar complicitats sobre la MAT. Els moviments veïnals van defensar assegurar la millora de les infraestructures elèctriques a ambdues ciutats,  amb el soterrament de les línies elèctriques i subestacions, i van demanar treure els “molestos” pals de la llum dels carrers, tot proposant un projecte conjunt entre els dos municipis per a la millora d’aquestes infraestructures.

Quant a l’actual model energètic, l’aposta es va centrar per les cooperatives de proveïment elèctric i en dur a terme una campanya informativa entre les dues federacions per informar sobre les infraestructures elèctriques, el model energètic, el desglossament de la factura de la llum, la potència contractada, l’IVA de la factura i el preu del Kw en el mercat, entre d’altres.

A part, les dues federacions i la CONFAVC van demanar la millora de l’accés a l’hospital de Can Ruti. A data d’avui, el que està aprovat a partir de la línia 1 de Fondo són dues estacions: Montigalà-La Bassa i Sant Crist-Bufalà, i resta en estudi ​arribar a l’estació de Pompeu Fabra més endavant.

Per millora l’accés a Can Ruti, les federacions van defensar l’allargament de la línia 1 del metro de Barcelona, amb un ramal des de l’estació de Sant Crist-Bufalà fins a Can Ruti, un projecte a llarg termini que “cal treballar i traslladar a la Generalitat”, van puntualitzar. Mentre això no passi, els moviments veïnals aposten per millorar el transport públic actual a Can Ruti, i proposen un accés més directe amb l’autobús des de barris confrontants entre Badalona i Santa Coloma. També van destacar que cal dignificar els accessos a l’hospital i les seves parades d’autobús. Finalment, es va demanar una millora substancial del transport públic a la zona, on a part de l’hospital actualment es troba el tanatori, l’hospital universitari, la zona universitària, la Fundació Guttman i la Fundació Josep Carreras.

Finalment, a la trobada entre els moviments veïnals i les persones representants dels ajuntaments de Badalona i Santa Coloma es va parlar sobre la millora de la via B500 i l’eliminació del col·lapse de vehicles al Nus de la Trinitat, proposant habilitar un espai prioritari per al transport públic, ja sigui per carretera o per tren.