La plataforma ciutadana “Fem nostre l’espai de la Model” s’ha reunit aquesta tarda i vol expressar públicament la seva satisfacció pel tancament definitiu de la presó Model, llargament reivindicat i que es produirà demà.

Valorem molt positivament el conveni signat aquest passat mes de gener entre la Generalitat i l’Ajuntament, que ha fet possible que arribi aquest dia. Ens agradaria que la col·laboració continués. Acaba una etapa i en comença una de nova. Un cop aconseguit el tancament de la presó, volem ser agents actius del procés que ara s’obre, treballant al costat de la Generalitat i de l’Ajuntament, amb cadascú en relació a les seves respectives competències.

Ara pertoca treballar per aprofitar bé aquestes dues illes de l’Eixample, un dels pocs grans espais que queden per recuperar a Barcelona. Conflueixen tres dinàmiques reivindicatives: la necessitat d’una gran zona verda per a una part de la ciutat tan edificada i densament habitada; afrontar algunes de les mancances en equipaments públics -de barri i de ciutat-; i crear un Espai de Memòria del que ha significat la presó Model en els seus 113 anys d’existència.t. (Seguir llegint)