Comunicat AV de Sabadell, 10 de juny de 2022.- Les associacions de veïns del districte 5è de Sabadell, que engloba els barris de Gràcia, Serra d’en Camaró, Merinals-Can Gambús i Can Feu, denunciem l’incompliment reiterat del Pla Municipal de Biblioteques de l’any 2006, en què es recollia que aquest districte era l’únic que no disposava d’aquest equipament i es comprometia a construir-lo.

Avui, 10 de juny de 2022, vigent el Pla municipal de biblioteques 2020-2025, continuem sense aquesta infraestructura cultural i es continuen incomplint els terminis que preveien l’execució de l’obra entre el 2022-24.

Volem cultura de proximitat, accessible i que afavoreixi l’aprenentatge al llarg de la vida. Volem una biblioteca on compartir vida i vivències, que promogui els espais de trobada, de socialització, de debat i d’intercanvi d’idees, per cobrir les necessitats comunes dels nostres barris.

A diferència d’altres districtes que potser esperen millorar o renovar les biblioteques de què ja gaudeixen, el districte 5è no té la certesa de veure acomplert el Pla 2020-25 i poder fer ús d’aquesta infraestructura cultural. La demanda que ara fem conjuntament no és nova, és una reivindicació històrica d’alguna de les associacions veïnals signants.

Des d’aquí demanem a l’Ajuntament que convoqui una trobada amb membres de les 4 associacions per veure com es pot satisfer el compromís contret amb el districte 5è en el Pla de biblioteques, ja que a hores d’ara només és en el paper.

• Associació de Veïns d’Arraona-Merinals-Can Gambús
• Associació de Veïns Serra d’en Camaró
• Associació de Veïns de Can Feu
• Agrupació de Veïns de Gràcia