Comunicat CONFAVC.- La periodista de l’Agència de Comunicació Intercultural, Omaira Beltrán, serà enguany la conductora de la  3a edició dels (Re)coneixements Veïnals: uns “premis” que la CONFAVC dóna bianualment a aquelles lluites i projectes comunitaris rellevants que han aportat benestar als barris.

Tancat el termini de presentació el 22 de setembre, s’han rebut un total de 9 projectes comunitaris i 7 lluites que seran les que passaran pel filtre de la Comissió de Valoració el proper 5 d’octubre – en el marc del Consell Federal- i posteriorment a ser valorades pel Jurat.

Una de les novetats d’enguany és que per a ser membre del Jurat s’ha convidat al president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart– convidat per la Junta pel seu fort compromís social -, raó per la qual,  la deliberació dels premis es farà el dia 8 d’octubre en una reunió amb els i les altres membres del Jurat al centre penitenciari de Lledoners, de Sant Joan de Vilatorrada, on Cuixart està reclòs en presó preventiva des de fa dos anys.

Enguany l’acte se celebrarà el dia 17 d’octubre a la nova seu de la Confederació: Rambla de Santa Mònica, 10, i es comptarà també com a novetat amb un servei de canguratge (Les persones interessades hauran d’escriure abans a veïns@confavc.cat confirmant la necessitat del servei i les edats de les criatures).

Un altra de les novetats és que per a fer la votació popular- que s’obrirà l’1 d’octubre- es comptarà amb la pàgina web de “Bones Experiències” , on també es recullen els 51 projectes d’intervenció social, les 26 lluites promogudes per una quarantena d’AV i federacions  que van ser presentades en l’edició del 2015 o del 2017, i que a través de la seva fitxa, la o el internauta pot descobrir les claus de cada experiència i poder “replicar-la” al diferents territoris.

Enguany també s’ha incorporat un Premi Honorífic al (Re)coneixement Veïnal’19, que com s’ha fet públic, es donarà a la Plataforma Salvem El Cabanyal de València. Per això l’acte arrencarà amb la xerrada “El Cabanyal: una lluita reeixida després de 21 anys de resistència” amb les intervencions dels portaveus de la Plataforma, Faustino Villora i Maribel Domènech, i Pepa Dausí, president de l’AV del Cabanyal/Canyamelar.

Ja ho sabeu, el 17 d’octubre, teniu una cita amb la #InnovacioVeïnal! (Programa pdf)