Comunicat Taula Veïnal Metropolitana.- Des de la Taula Veïnal Metropolitana, integrada per les Federacions d’Associacions de Veïns i Veïnes de Montcada i Reixac, de Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Barcelona, la Plataforma per la Conservació de les 3 Xemeneies i l’AV Sant Joan Baptista -ambdues entitats de Sant Adrià del Besòs- i la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) volem expressar el nostre rebuig al tancament de les plantes de producció de Nissan que la multinacional japonesa té a Barcelona i Montcada i Reixac.

A més, demanem que les administracions competents facin tot el possible per tal de reconduir la situació, que segons fonts sindicals, suposaria la pèrdua de 3.000 llocs de treball només en personal directe, i més de 20.000 indirectament.

Des del moviment veïnal metropolità volem expressar tot el nostre suport i solidaritat amb les treballadores i treballadors afectats, i en la defensa dels llocs de treball a més de demanar a les administracions un pla industrial de futur no només en el sector de l’automòbil, que s’ha de transformar també per la crisi climàtica, sinó també, una mirada integral i de llarg recorregut en el sector industrial que aposti cap a la innovació i l’ocupació en condicionals laborals dignes pel nostre veïnat. (Comunicat. pdf)