Notícia CONFAVC.-Trobada territorial sumament satisfactòria, la que es va produïr entre les AV de Manresa i la CONFAVC el passat 2 de desembre,  per a establir línies de treball col·laboratives, i en la qual també es va consensuar que el seu president, Toni Erro, serà una nova figura d’enllaç territorial, com planteja el Marc Estratègic, sumant-se d’aquesta manera a la figura d’enllaç de les terres de ponenet d’en Toni Baró, president de la FAVLleida.

Aquesta reunió territorial amb Manresa va ser molt interessant per la constatació, per part de la Junta de la CONFAVC, que el moviment veïnal manresà, malgrat que han hagut d’anul·lar moltes activitats presencials, -com tallers, esdeveniments i festes importants – ha adoptat altres formes d’actuar en els barris, sobretot pel què fa a ajudar el veïnat més vulnetable davant de la pandèmia, i articulant-se en xarxes d0ajuda mútua.

L’actual trobada virtual entre ambdues parts– fa un any del darrer encontre- va despertar gran interès sobretot a causa del desplegament de l’APPVeïnal, els serveis que ofereix la CONFAVC, les ofertes formatives de Trama, entre altres àmbits.

Des de la CONFAVC i les AV de Manresa -aglutinades amb la seva Federació– es va pactar que a partir d’aquesta reunió altres trobades seran més periòdiques, per a treballar línies estratègiques del moviment veïnal com:

  • En la defensa dels drets i dignitat de les persones, posant en primer lloc a la gent gran desatesa per sanitat. Des de la FAVManresa es durà a Síndic de Greuges el menyspreu dels bancs per a aquests veïns i veïnes de més edat.
  • Els temes mediambientals i de mobilitat també van sortir com a prioritaris per a treballar-los col·laborativament.